Nyhetsinformation

TIPS


Varför det är bra att använda kroppsskrubb

Vi har nu skrivit om alla våra skrubbar och vilka egenskaper de har för kroppen så nu är det dags att förklara varför skrubba är bra för huden och vilka vårdande egenskaper kroppsskrubbar faktiskt har.

 

Anledningen till varför det är bra att använda kroppsskrubb

Kroppen är, som de flesta kanske vet, full av porer. I dessa porer samlas smuts och bakterier från partiklar i luften, kläderna vi har på oss, kroppens egna oljor och liknande. För att verkligen bli av med alla dessa orenheter i porerna hjälper det inte att bara använda tvål då tvål bara tvättar bort smuts som ligger utanpå huden. Du måste därför använda dig av mer djupverkande rengöring såsom kroppsskrubb eller kroppspeeling som verkligen går ner på djupet så din hud verkligen blir så ren och fräsch som du önskar.

 

Att många känner sig rena på ett helt annat sätt efter att de har använt en kroppsskrubb är därför inte så konstigt. Du har i princip skrubbat av ett lager av gammal hud och gjort det möjlig för ny fräsch hud att komma fram. Det är denna nya hud som gör att du kan få mer lyster och en jämnare hudton. Anledningen till att du kan ha ojämn hudton är för att olika hudpartier på kroppen utsätts för olika mycket slitage, vilket kan göra att huden upplevs som fläckig. En annan fördel med att skrubba sig regelbundet är att dina hudceller får hjälp att bli starka och friska så du kan njuta av en fräsch hud längre.

 

Oavsett hur ren och fräsch du känner dig efter använt en kroppsskrubb är det viktigt att inte göra det för ofta eftersom detta kan skada det översta hudlagret och göra huden mer känslig och torr.

 

Det är också viktigt att efter varje gång du använder en kroppsskrubb återfuktar huden med en fuktkräm. Inte nog med att huden får hjälp att återfuktas, du kan även förlänga den där rena känslan du känner efter en skrubb.

 

Genom att göra detta till en rutin kan du hjälpa din hud att bli starkare, med jämnare hudton och mer lyster. Varför inte ha en hemmaspa-dag en gång i veckan, exempelvis på helgen, med bra avkopplande musik, doftljus och en kroppsskrubb? Vi kan nästan lova dig att det kommer ge dig en massa positiv energi till resten av veckan!